drumeții


Merită să porniți și într-o drumeție care vă oferă posibilitatea de a cunoaște frumusețile naturale ale zonei și patrimoniul arhitectural, de a sta de vorbă cu localnicii, care povestesc cu mare drag despre viața la sat.

turism activ


Vă propunem să descoperiți județul Covasna călare, de exemplu la Micloșoara sau Calnic. Echitația și creșterea cailor este o tradiție, sunt numeroase centre de echitație la Arcuș, Bodoc, Mereni, Chichiș, pe câmpul Benedek, Zagon sau Zăbala. Iar pentru iubitorii sportului pe două roți există piste marcate în mai multe zone covăsnene, de exemplu Traseul Zeroo, Drumul Verde Sepsi sau chiar Drumul Nemirei. Regiunea oferă numeroase posibilităţi de pescuit și turism cinegetic.

speologie, cățărare pe stânci


Cheile Vârghișului reprezintă unul dintre cele mai frumoase teritorii naturale ale zonei. Cea mai cunoscută este Peștera Orbán Balázs (Merești), unde lungimea sălilor şi galeriilor cartate însumează 1527 m. Tot aici pot fi vizitate și Peștera Calului, Gaura Tătărilor sau Kőcsűr, cu aprobarea Asociației „Lumea pierdută”.